Kalender

Klik hier voor het 2017 overzicht van de relevante franse festivals en beurzen.
start: 20:00

Tijdens Drawing Now  organiseert de Nederlandse ambassade in samenwerking met de vier Nederlandse galeries Francis Boeske, A Gallery Named Sue, Janknegt Gallery en Maurits van der Laar op 25 maart een cocktail  dînatoire op het Atelier Néerlandais.

Meer informatie volgt.

 

start: 14:30

Dit is een besloten event. Klik hier voor meer informatie.

start: 14:00

In het kader van  Cinéma du Réel,  het documentaire film festival van het Centre Pompidou / BPI geeft de van oorsprong Tsjechische regisseur Petr Lom op zaterdag 1 april een masterclass over  zijn visie op de samenkomst van  documentaire films en poëzie:  een samenkomst van de beeldende kunst en de literatuur.

In de films van Petr Lom staan mensen geconfronteerd met dictactuur en onrecht centraal. Lom is onder andere bekend van de films On a Tightrope (2007) en Back to the Square (2012).

Zijn nieuwste film BURMA STORYBOOK  toont aan de hand van poëzie de transitie van Burma van een dictatuur naar een democratisch land. Burma Storybook  zal tijdens Cinéma du Réel op de avond van 1 april om 20.30u vertoond worden in het Centre Pompidou Cinéma 1 en op zondag 2 april om 20.50u in Centre Pompidou Cinéma 2.

Moderator van  de masterclass is Harry Bos, film attendant van de Nederlandse Ambassade in Frankrijk. De masterclass is in het Frans.

 

Klik hier om je (gratis) aan te melden.

 

Dit is een besloten event. Klik hier voor meer informatie.

start: 14:00

Deze  informatiemiddag  (14.00-18.00u) gaat over studeren in Nederland  en wordt georganiseerd door Ulysses International Studies.  Vier gerenommeerde Nederlandse universiteiten nemen deel, te weten: ABS University of Amsterdam, University of Maastricht, Leiden University en Erasmus University College EUR.

Gratis entree, echter een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Graag aanmelden via 01 49 73 42 88 of per mail.

 

Meer informatie volgt.

Voor meer informatie over Futur en Seine, klik hier.

volgende 5 items
Image