Kalender

Klik hier voor het 2017-2018 overzicht van de relevante franse festivals en beurzen.

Het Nouveau Centre Néerlandais organiseert een lezing over het cultureel erfgoed van Nederland. Hierin staan een aantal kastelen centraal die een rol speelden in de nationale of lokale geschiedenis. De lezing wordt in het Frans verzorgd door filosoof en kunsthistoricus Jan Willem Noldus.

Deze lezing vindt plaats in het kader van de lezingenreeks culturele en historische achtergronden van aspecten van de Nederlandse samenleving (17 november, 15 december, 19 januari, 9 februari, 16 maart, 6 april, 4 mei, 1 juni, 22 juni).

Aanvang: 18.30 uur
Tarief: € 8 per sessie, inschrijven is zowel vooraf als op de avond zelf mogelijk
Klik hier voor meer informatie.

Atelier Néerlandais is deze dag gesloten.

NOOR viert zijn 10 jarig bestaan met een expositie tijdens  ‘Photo Saint Germain’

NOOR is een collectief bestaande uit 13 fotografen die via  fotografische- en visuele ondersteuningen willen bijdragen aan een beter begrip van de wereld. Ze stimuleren sociale verandering en agenderen hiermee mondiale vraagstukken. Voor de tentoonstelling ‘NOOR by NOOR’ heeft elke aangesloten fotograaf een treffend beeld uit de archieven van een andere NOOR-fotograaf geselecteerd, die de binding van NOOR als groep weergeeft.

Vernissage: 2 november 2017, 18.00-21.00 uur.
Openingstijden expositie: 13.00-19.00 uur

LET OP: de expositie is gesloten op 9 november.

Klik hier voor meer informatie.

Climate change / sea-level rise in Kiribati

(c) Kadir van Lohuizen / NOOR

 

noor logo

Logotype-PSG6

 

Voor meer informatie over Paris Photo, klik hier.

Foam Talent: Drinks & Music

Foam Fotografiemuseum Amsterdam vertoont op 9 november in de presentatie Foam Talent het werk van 20 internationale kunstenaars, die samen een overzicht van de huidige ontwikkelingen binnen de fotografie vertegenwoordigen.

De kunstenaars werden geselecteerd uit de jaarlijkse Foam Talent Call, die dit jaar met 1.790 inzendingen uit 75 verschillende landen de grootste tot nu toe is, en gepubliceerd in het Foam Magazine Talent Issue.

Tijdstip: 18.00 – 21.00 uur
Klik hier voor meer informatie

 

 

Atelier Néerlandais is deze periode gesloten.

Image