Kalender

Klik hier voor het 2018 overzicht van de relevante franse festivals en beurzen.

Van 26 februari tot en met 6 maart vindt de Prêt-à- Porter (Women’s) Paris Fashion Week 2018 plaats. Tijdens deze periode delen onder andere de leden  Peet Dullaert en Maison the Faux een showroom op het Atelier Néerlandais.

Bezoek is op afspraak mogelijk. Neem daarvoor contact op met de betreffende merken/ontwerpers.

Klik hier voor meer informatie over de Paris Fashion Week.

paris_fashion_week

ArtEZ Institute of the Arts / Fashion Strategy Masters in Arnhem organiseert een bijeenkomst voor studenten met onder andere Anja Aronowsky Cronberg van Vestoj, Hirofumi Kurino van United Arrows en het team van Future Tech Lab.

Dit is een besloten evenement.

 

Image may contain: text

Symposium : Stations of the Future

Op 15 en 16 maart 2018 vindt het Symposium “Stations of the Future” in Parijs plaats, waaronder op het Atelier Néerlandais. Het evenement is georganiseerd door het AMS, la Fabrique de la Cité en de Nederlandse Ambassade.
Het symposium stelt het “Station van de Toekomst” centraal.
Het station, het belangrijkste knooppunt tussen het spoor en de stad, is zowel de centrale schakel in de mobiliteitsketen als een sleutelelement in de organisatie van intermodaal vervoer. Het station kan worden beschouwd als een knooppunt, het is een plaats waar verschillende vervoerswijzen samenkomen maar ook een leefomgeving waar diensten worden geleverd.
Het symposium “Stations of the Future” bouwt voort op het project “Le Grand Paris” dat verschillende economische centra rond het metropool Parijs wil creëren die onderling worden verbonden door de aanleg van een nieuw openbaar vervoersnetwerk en dat verbonden is met luchthavens en stations met hogesnelheidstreinen.
In samenwerking met de randstadnetwerken in Nederland concentreert het symposium zich op verschillende casestudies van zowel Franse als Nederlandse grootstedelijke regio’s om de nieuwe sleutelrol te onderzoeken die de treinstations van de toekomst zullen spelen.
Professionals, experts, ontwerpers en wetenschappers uit zowel Frankrijk als Nederland komen bijeen om hun ervaring, kennis en expertise in verschillende werksessies te delen. De volgende drie onderwerpen staan centraal: ‘Station as inter modal-node’, ‘Station as Destination’ en ‘Station as Data center’.
Het doel van dit interdisciplinaire evenement is tweeledig: Het verdiepen van de Frans-Nederlandse wetenschappelijke en professionele samenwerking door het uitwisselen van ervaringen en methodologieën en het identificeren van mogelijkheden voor nieuwe onderzoeksprogramma en grootschalige initiatieven op nationale of internationale schaal.

 Programma

15 maart : Onderzoek en innovatie
Met onder andere sprekers van de TU Delft, l’Ecole des Ponts, ParisTech en AMS Valorisation.
16 maart :
Longview Professional Experience
Met onder andere Benthem Crouwel, Atelier Novembre, Grand Paris Express, Bureau Spoorbouwmeester, Kaan Architecten, VenhoevenCS, Train and the City.

Het symposium zal Frans- en Engelstalig zijn en is alleen bij te wonen op uitnodiging.
Meer informatie via:

Manuela Triggianese: manuela.triggianese@ams-institute.orgCamille Combe: camille.combe@lafabriquedelacite.com

image001

Image