Nieuws

Klik hier voor een terugblik naar het succesvolle seminar Stations of the Future (15 & 16 maart).

Atelier Néerlandais presenteert haar tweede  PechaKucha avond om de verbinding te vieren tussen Franse en Nederlandse creatieven. Als platform en als onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Ambassade in Parijs, verwelkomen we alle creatieve professionals voor een nacht vol verhalen, ontmoetingen, cross-overs en inspiratie! 

 

Wat is een PechaKucha?
PechaKucha is een presentatieformat waarbij er 20 afbeeldingen worden getoont, elk voor 20 seconden. Het concept komt oorspronkelijk uit Tokyo en is sindsdien een wereldwijd succes geworden in de creatieve sector. Het is bedoeld om ideeën, projecten, vakanties foto’s – wat dan ook – te delen op een leuke en informele manier.PechaKucha’s door :
 Léa Baert
Jeanne Bloch
Colin van Heezik
Joris Lipsch
Jérôme Pierre
Clémence Prudot d’Avigny
Simon Rougenui
Clement Saccomani
Brigitte Spiegeler
Justyna Swat
Marina Wainer

 

Locatie: Atelier Néerlandais, 121 Rue de Lille, Paris
Gratis entree, maar gelimiteerde plaatsen dus meld je graag aan.

Mocht je een bijdrage willen leveren aan één van onze volgende PechaKuchas, mail ons!

Zie ons Facebook-event.

 

Pecha Kucha beeld 2018

Prêt-a-porter heren: 17-21 januari 2018
Haute Couture: 22-25 januari 2018

Klik hier voor meer details.

 

Ben je op de hoogte van ontwikkelingen in de creatieve sectoren? Hou je van een dynamische omgeving en kun je snel schakelen? Parlez-vous français and are you fluent in English? Solliciteer dan nu! Wij zoeken namelijk twee pro-actieve stagiair(e)s vanaf half januari tot half juli 2018.

Beide stagiair(e)s werken mee aan alle activiteiten die plaatsvinden op het Atelier Néerlandais. De stagiair(e) ‘vormgeving en evenementen’ gaat daarnaast in het bijzonder aan de slag met vormgeving, de stagiair(e) ‘communicatie’ richt zich vooral op de invulling van de website en sociale mediakanalen. 

Meer informatie:
Stagiair(e) ‘communicatie’: http://bit.ly/2zmxwI2
Stagiair(e) ‘vormgeving en evenementen’:  http://bit.ly/2hhx0X9

De deadline om te reageren is 15 november.

 

23376538_1926891077562372_368977009808389722_n

21 sept – 17 dec 2017

Locatie: Atelier Néerlandais 121 rue de Lille 75007 Paris

Openingstijden: Dinsdag t/m zondag 13.00-19.00 uur.

 

Dit najaar is ‘L’Europe autrement !’ te zien in het Atelier Néerlandais. Deze fototentoonstelling vormt het verband tussen drie fotografische visies op Europa.. De expositie plaatst de klassieke, humanistische visie van Henri Cartier-Bresson (en zijn werk Les Européens) naast de beschouwende fotografie van Nico Bick (Parlementen van de Europese Unie) en de vlijmscherpe observaties van Otto Snoek (NATION).

De Nederlandse ambassade in Frankrijk brengt samen met het Nederlands Fotomuseum ‘L’Europe autrement !’ naar Parijs. Frits Gierstberg, curator van het Nederlands Fotomuseum, stelt de expositie samen.

Voor meer informatie

Facebook

 

 

Derrière la Gare Saint Lazare, Place de l’Europe, Paris, France, 1932

Image: ©©Henri Cartier-Bresson / Magnum Photos

c2aenicobick-fr-assembleec2a6ucc88_nationale-paris

Assemblée Nationale, Paris, FR © Nico Bick

EU-017-1-Parijs-publiek-1-kopie-1280x842

Frankrijk, Parijs, Fête nationale, 14 juli © Otto Snoek

Donderdag 1 juni vond de tweede editie van het jaarlijkse evenement Le Boekenbal plaats., georganiseerd door de  ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Parijs op de locatie van het Atelier Néerlandais.  Dit jaar stond Le Boekenbal in het teken van de opening van het Nederlands cultureel  seizoen in Frankrijk met als thema: Oh! Pays-Bas.

Het bal, en daarmee het Nederlands cultureel seizoen in Frankrijk, werd geopend door Minister  van OCW Jet Bussemaker.  Het programma van de avond bestond uit  interviews met de fotografen Koos Breukel, Bart Koetsier en Sander Troelstra, historicus Christophe de Voogd, beeldend kunstenares Olfa Ben Ali,  dichteres des vaderlands Ester Naomi Perquin en schrijver Abdelkader Benali.

Na de interviews werd de avond voortgezet met een conference van Freek de Jonge, waarna een cocktail dînatoire met als artiesten  de Milky Way swingband en DJ Blue Flamingo de avond afsloot.

 

volgende 5 items
Image