Nieuws

Ben je op de hoogte van ontwikkelingen in de creatieve sectoren? Hou je van een dynamische omgeving en kun je snel schakelen? Parlez-vous français and are you fluent in English? Solliciteer dan nu! Wij zoeken namelijk twee pro-actieve stagiair(e)s vanaf half januari tot half juli 2018.

Beide stagiair(e)s werken mee aan alle activiteiten die plaatsvinden op het Atelier Néerlandais. De stagiair(e) ‘vormgeving en evenementen’ gaat daarnaast in het bijzonder aan de slag met vormgeving, de stagiair(e) ‘communicatie’ richt zich vooral op de invulling van de website en sociale mediakanalen. 

Meer informatie:
Stagiair(e) ‘communicatie’: http://bit.ly/2zmxwI2
Stagiair(e) ‘vormgeving en evenementen’:  http://bit.ly/2hhx0X9

De deadline om te reageren is 15 november.

 

23376538_1926891077562372_368977009808389722_n

21 sept – 17 dec 2017

Locatie: Atelier Néerlandais 121 rue de Lille 75007 Paris

Openingstijden: Dinsdag t/m zondag 13.00-19.00 uur.

 

Dit najaar is ‘L’Europe autrement !’ te zien in het Atelier Néerlandais. Deze fototentoonstelling vormt het verband tussen drie fotografische visies op Europa.. De expositie plaatst de klassieke, humanistische visie van Henri Cartier-Bresson (en zijn werk Les Européens) naast de beschouwende fotografie van Nico Bick (Parlementen van de Europese Unie) en de vlijmscherpe observaties van Otto Snoek (NATION).

De Nederlandse ambassade in Frankrijk brengt samen met het Nederlands Fotomuseum ‘L’Europe autrement !’ naar Parijs. Frits Gierstberg, curator van het Nederlands Fotomuseum, stelt de expositie samen.

Voor meer informatie

Facebook

 

 

Derrière la Gare Saint Lazare, Place de l’Europe, Paris, France, 1932

Image: ©©Henri Cartier-Bresson / Magnum Photos

c2aenicobick-fr-assembleec2a6ucc88_nationale-paris

Assemblée Nationale, Paris, FR © Nico Bick

EU-017-1-Parijs-publiek-1-kopie-1280x842

Frankrijk, Parijs, Fête nationale, 14 juli © Otto Snoek

Donderdag 1 juni vond de tweede editie van het jaarlijkse evenement Le Boekenbal plaats., georganiseerd door de  ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Parijs op de locatie van het Atelier Néerlandais.  Dit jaar stond Le Boekenbal in het teken van de opening van het Nederlands cultureel  seizoen in Frankrijk met als thema: Oh! Pays-Bas.

Het bal, en daarmee het Nederlands cultureel seizoen in Frankrijk, werd geopend door Minister  van OCW Jet Bussemaker.  Het programma van de avond bestond uit  interviews met de fotografen Koos Breukel, Bart Koetsier en Sander Troelstra, historicus Christophe de Voogd, beeldend kunstenares Olfa Ben Ali,  dichteres des vaderlands Ester Naomi Perquin en schrijver Abdelkader Benali.

Na de interviews werd de avond voortgezet met een conference van Freek de Jonge, waarna een cocktail dînatoire met als artiesten  de Milky Way swingband en DJ Blue Flamingo de avond afsloot.

 

Vacatures stagiair(e), Atelier Néerlandais – Ambassade Parijs

Ben je op de hoogte van ontwikkelingen in de creatieve sectoren? Volg je de media op de voet? Ben je een ontspannen organisator? Heb je een vlotte pen en gevoel voor beeldredactie op sociale media? Et finalement, parlez-vous français ?

Óf spreek je Frans en verdiep je je graag in onderwerpen rondom innovaties in de mode en vormgeving, en ben je op de hoogte van wat er gaande is rondom denim en duurzaamheid?

Wij zoeken een communicatie-stagiair en een design/mode stagiair vanaf begin september 2017 tot eind januari 2018. Kijk hier en hier voor de details van beide vacatures.

Van 2 tot 5 maart hebben Klaudia Stavreva en Lotte van Dijk van ArtEZ Fashion Masters hun collecties gepresenteerd  op het Atelier Néerlandais.

Klik op onderstaande foto voor een verslag van FashionUnited.

Klik hier voor een overzicht van beide collecties.

 

 

Op donderdag 26 januari heeft modelabel XUAN Paris, als ‘membre invitée’ van de Paris Haute Couture Fashion Week, haar nieuwste collectie gepresenteerd op het Atelier Néerlandais.

Klik op  onderstaande foto voor  een verslag (in het Frans)  van Fashion Network.

xuan

volgende 5 items
Image