Nieuws

Donderdag 1 juni vond de tweede editie van het jaarlijkse evenement Le Boekenbal plaats., georganiseerd door de  ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Parijs op de locatie van het Atelier Néerlandais.  Dit jaar stond Le Boekenbal in het teken van de opening van het Nederlands cultureel  seizoen in Frankrijk met als thema: Oh! Pays-Bas.

Het bal, en daarmee het Nederlands cultureel seizoen in Frankrijk, werd geopend door Minister  van OCW Jet Bussemaker.  Het programma van de avond bestond uit  interviews met de fotografen Koos Breukel, Bart Koetsier en Sander Troelstra, historicus Christophe de Voogd, beeldend kunstenares Olfa Ben Ali,  dichteres des vaderlands Ester Naomi Perquin en schrijver Abdelkader Benali.

Na de interviews werd de avond voortgezet met een conference van Freek de Jonge, waarna een cocktail dînatoire met als artiesten  de Milky Way swingband en DJ Blue Flamingo de avond afsloot.

 

Vacatures stagiair(e), Atelier Néerlandais – Ambassade Parijs

Ben je op de hoogte van ontwikkelingen in de creatieve sectoren? Volg je de media op de voet? Ben je een ontspannen organisator? Heb je een vlotte pen en gevoel voor beeldredactie op sociale media? Et finalement, parlez-vous français ?

Óf spreek je Frans en verdiep je je graag in onderwerpen rondom innovaties in de mode en vormgeving, en ben je op de hoogte van wat er gaande is rondom denim en duurzaamheid?

Wij zoeken een communicatie-stagiair en een design/mode stagiair vanaf begin september 2017 tot eind januari 2018. Kijk hier en hier voor de details van beide vacatures.

Van 2 tot 5 maart hebben Klaudia Stavreva en Lotte van Dijk van ArtEZ Fashion Masters hun collecties gepresenteerd  op het Atelier Néerlandais.

Klik op onderstaande foto voor een verslag van FashionUnited.

Klik hier voor een overzicht van beide collecties.

 

 

Op donderdag 26 januari heeft modelabel XUAN Paris, als ‘membre invitée’ van de Paris Haute Couture Fashion Week, haar nieuwste collectie gepresenteerd op het Atelier Néerlandais.

Klik op  onderstaande foto voor  een verslag (in het Frans)  van Fashion Network.

xuan

Op dinsdag 24 januari heeft Sepehr Maghsoudi tijdens  de Paris Haute Couture Fashion Week, zijn  vijftiende collectie ‘Scream Under Water’ gepresenteerd op het Atelier Néerlandais.

Klik op  onderstaande foto voor een  foto-overzicht en de trailer van de documentaire over Sepehr en zijn show in Parijs.

Op 3 November vond het Fashion Retail Futures seminar plaats op het Atelier Néerlandais. De onderstaande wrap up, geschreven door Alexandra Onderwater, geeft een impressie van alle thema’s die besproken zijn. Klik op afbeelding om het volledige verslag te lezen.

wrap-up-screenshot-plaatje

volgende 5 items
Image